Hvordan kontormøbler kan føre til bedre produktivitet
14.03.2017 07.33

Hvordan kontormøbler kan føre til bedre produktivitet

Hvordan ser et ideelt kontor ut?

Består det ideelle kontoret av rader på rader med identiske grupper plassert mot hverandre og med ansatte som taster i vei på tastaturet sitt i ny og ned? Eller er det et kreativt rom med plass til å bevege seg, komfortable stoler og mye naturlig lys?

Sistnevnte høres bedre ut for oss. Den gode nyheten er at moderne arbeidsplasser begynner å se lyset og skifter til kontorinnredning som gjør at du får lyst til å være der.

Så hvordan ser fremtiden ut til det moderne kontorlokalet? For én ting er sikkert, innredningen er bygget opp med ansattes behov i tankene. Det pleide å være at en tekstforfatter, en grafisk designer og administrerende direktør alle hadde det samme grunnleggende kontoret: skrivebord, kontorstol og en datamaskin. I det moderne kontoret, kan arbeidsområde til tekstforfatteren se helt annerledes ut enn den som er grafisk designer eller er administrerende direktør som alle har forskjellige behov.

Varierte arbeidsmiljøer

Varierte arbeidsmiljøer

Disse nye kontorlokalene er også bygget for samarbeid. Små grupper og stive konferanserom kan ikke gjøre mye for å inspirere innovasjon, eller? Et godt samarbeid kan skje rundt et konferansebord, men det kan også skje mens du sitter rundt i sofagruppen eller på lenestolene. Våre prosjektledere for interiørinnredning har alltid dette i sine tanker for å skape unike arbeidsområder med varierte miljøer.

Det moderne kontorlokalet har en positiv innvirkning på de ansattes helse på en rekke måter. Bare det å føle seg vel på arbeidsplassen, påvirker produktiviteten i stor grad. Når ansatte føler seg bra med plassen på kontoret hvor de jobber, finner de en større oppfyllelse i selve verket, som vises gjennom kvaliteten i arbeidet til den enkelte.

Ergonomiske møbler og rikelig med plass, fører til slutt til fornøyde ansatte og kutter dermed ned på den psykiske og fysiske belastningen den ansatte får av å sitte ved et statisk skrivebord eller en dårlig kontorstol.

Lønnsomt i det lange løp

Investering i et moderne kontorlokalet med ergonomi og de ansatte i tankene er god forretningssans. Glade og lykkelige ansatte dukker oftere opp og tar færre sykedager enn de som er misfornøyde på arbeidsplassen. Dette sparer bedriften for penger og fører til økt produksjon i det lange løp.

Et moderne kontorlokalet fostrer et støttende arbeidsmiljø. Når ansatte har et valg over hvilken plass de vil bruke og hvordan de skal bruke det, får de en følelse av selvstendighet og har en større betydning i bedriftens suksess.

Vi i Kjellmann er spente og forventingsfulle mot trykket til et mer ansatt-vennlig arbeidsmiljø og gleder oss til å følge med på nye trender som kommer i fremtiden for et moderne kontorlokalet!

Av Sondre Kjellmann

 kontormøbler, produktiv arbeidsplass